Intrebari frecvente – Leasing Operational

  • Leasingul Financiar este o modalitate de achizitie a autovehiculului, se achita integral costul autovehiculului + dobanda + costuri lunare imprevizibile cu mentenanta, asigurari, anvelope, etc. La finalul contractului de leasing clientul devine propietarul autovehiculului.
  • Leasingului Operational este o inchiriere pe termen lung a autovehiculului. Clientul plateste lunar o rata fix ace include doar utilizarea bunului. La finalul contractului clientul returneaza masina firmei de leasing si contracteaza o masina noua.
  • Platiti o rata lunara fixa ce include costul utilizarii autovehiculului si a serviciilor aferente, astfel puteti previziona si controla cashflow-ul
  • Avans 0, nu imobilizati resurse financiare in parcul auto
  • Nu achizitionati autovehiculul ci platiti doar utilizarea, mai mult nu inregistrati activul in bilantul companiei
  • La finalul contractului returnati autovehiculul si nu aveti riscul valorii reziduale
  • Toate serviciile necesare sunt gestionate de AMS Group fara a avea riscul cresterilor de preturi, taxe, impozite, asigurare RCA, Casco, mentenanta, reparatii, etc
  • Aveti mobilitate permanenta
  • VA CONCENTRATI PE ACTIVITATEA IMPORTANTA PENTRU DVS SI EXTERNALIZATI ACTIVITATILE CE TIN DE PARCUL AUTO
  • Economisiti timp si resurse financiare

Conform legii, perioada contractului de Leasing Operational este intre 12 si 57 luni.

Da. De preferat este ca autovehiculul sa fie nou dar este posibil sa se contracteze si autovehicule second hand.
Autovehiculul second hand se poate achizitiona doar de la un importator sau dealer autorizat din Romania.

Da, se poate modifica, se recalculeaza costul conform duratei si kilometrajului afferent.
Cu mentiunea ca durata legala a contractului este intre 12 si 57 luni iar kilometrajul nu poate depasi 200.000 km pentru autoturisme si 300.000 km pentru autoutilitare

Dupa semnarea contractului masina se poate livra imediat ce este disponibila la dealer. Perioada poate dura intre 2 saptamanai si cateva luni in functie de marca, model, dotari.

Kilometrajul nu este limitat de lege insa maim ult de 50.000km parcursi anual costurile cu mentenanta si reparatiile sunt foarte ridicate motiv pentru care limitam kilometrajul la 200.000km/contract in cazul autoturismelor si 300.000km in cazul autoutilitarelor.

Se poate achizitiona orice marca sau model de autovehicul cu conditia ca autovehiculul sa fie vandut de un importator sau dealer autorizat in Romania.

Da, dar trebuie gasita o modalitate de garantare a contractului.

Da, se poate contracta orice autovehicul pana la 3.5t.

Nu, conform legii clientul, titularul contractului nu poate achizitiona autovehiculul la finalul contractului de leasing operational.

Este normal ca numarul de kilometrii estimati la inceputul contractului sa se modifice pe durata contractului, se intampla in peste 90% din cazuri, motiv pentru care anual verificam impreuna cu utilizatorul kilometrajul si il ajustam de comun accord conform modului de utilizare.